Blog Image

En liten oppdatering

Om bloggen

Skal prøve å oppdatere hva som skjer i livet mitt. Vet av erfaring at jeg ikke er så flink til dette, men kan jo alltids prøve igjen ;-)
Vil du tilbake til hjemmesiden kan du trykke her.

Skummelt!!!

Barn og sånn Posted on Sun, February 22, 2015 17:21:44

Idag da jeg sto på kjøkkenet og lagde middag, satt Eir på stua og så på “Sauen Shaun”. Det var god stemning på stue helt til hun plutselig begynte å hyle noe helt grusomt! Mens jeg løper til stua tenker jeg at hun sikkert har fingre i klem eller noe… Da jeg runder hjørnet sitter hun i stolen sin, mens hun ser på tv’en og hyler i skrekk!
Så jeg titter mot tv’en og må le litt for meg selv, for i programmet har sauene eller hunden bygd et fugleskremsel som ser ut som bonden og den er, i Eir sine øyne, dritskummel!!
Slik ser bonden egentlig ut

Så nå er alt “muttert” (skummelt) 😉

Jammen ikke greit å være liten alltid!Hurra!!

Hverdagen Posted on Fri, January 23, 2015 20:27:40

Ny kylling, nye muligheter!

Ser ut som det går bedre denne gangen 🙂

//www.youtube.com/embed/34WsmE00zI0
Og under hønemor ligger det fortsatt 2 egg, så kan fort bli et par til 🙂Høna eller egget?

Hverdagen Posted on Thu, January 15, 2015 11:02:27

Siden romjula har Tuppen eller Lillemor (ser egentlig ikke forskjell), vært en ivrig rugehøne, og vi har lenge ventet på dagen idag for å se om det blir kylling av det.
Kyllingen kom allerede på tirsdag tror vi, da jeg hørte et svakt pip under hønemor da jeg skulle hente egg.
Men i tillegg så har Klara eller Raptor, som hun har byttet navn til, også fått klukk, og lå på siden av hun andre og ruget på noen egg.
Så fikk ikke sett verken kylling eller egg den dagen. Men igår da jeg og Eir kom hjem fra barnehagen var jeg selvfølgelig spent på å se den lille fjærballen.
Men da vi åpnet hønsehuset lå 4 av 5 (inkludert hanen), rundt en liten fjærball som ikke lenger levde.. 🙁
Det er uvisst om den døde av at hønemor fortsatte å ruge, eller om noen av de andre har drept den. Den hadde blod på hodet, så er på et eller annet tidspunkt blitt hakket på ihvertfall..

så nå har hønemor forlatt redet, og nyter igjen singellivet i hønsegården, mens Raptor ligger å ruger på egget som ble merket nyttårsaften, og antageligvis de andre eggene fra de siste dagene som jeg ikke får hentet.. 🙂 så det blir en ny sjanse neste uke ihvertfall!

Så idag må jeg lage en ny verpekasse, slik at Raptor får ruge ifred, og de andre kan legge eggene sine et annet sted. Ikke pokker om jeg stikker henda under Raptor for å hente egg 😀

Men sånn er livet dessverre, virker ikke som hønemor har fått varige men av hendelsen, men så er også kyllinger stort sett uavhengige fra de er klekket da.
Så krysser vi fingrene for en levende kylling neste uke! 🙂2014

Nyttårskavalkade Posted on Sat, January 03, 2015 13:06:06

Så var vi her igjen da, nytt år med nye muligheter!

Så hva skjedde i 2014?

Vi startet året med barnehagestart for lille Eir, noe som gikk over all forventing! Hun koste seg fra dag 1, og det gjør hun fortsatt!

I slutten på januar oppdaget vi en ganske omfattende vannskade i huset vårt, etter at rørleggeren hadde skrudd fast utslagsvasken på vaskerommet i vannrøret i veggen.. måtte rive veggen på vaskerommet, veggen i gangen, og gulvet i gangen.. var en helvetes jobb for å si det mildt… Var akkurat ferdig med vaskerommet også.. Men kom jo noe godt ut av det, for pusset opp gangen på nytt, og fjernet yttergangen, så ble et mye bedre inngangsparti i huset 🙂

I februar skjedde de første av 3 veldig triste hendelser i 2014. 12. februar falt min onkel på isen, og døde av skadene. Det kom veldig brått på alle, og var en forferdelig ulykke..

I mars kjøpte vi oss et nytt hus! Enda et oppussingsprosjekt, men 3 ganger større enn det forrige! Og, nei, er ikke ferdige å pusse opp enda..

I slutten av mars feiret vi 1-årsdag 3 dager til ende, bokstavelig talt. Med et lite hus, må man dele opp besøket, så først var det besteforeldre og oldeforeldre, deretter “barneselskap”, og til slutt onkler, tanter og søskgenbarn 🙂 Både jubilanten og mora var utslitte etter denne helga!

I april begynte vårt lille vidunder å gå! Dette var stort!

Ellers gikk vel våren i glemmeboka, egentlig, ingen hadde tid til noe som helst, så det endte med at i slutten av mai, sa jeg opp jobben min på Tine Meierier.
Hadde 3 mnd oppsigelse, så jobbet ut august.

I juli hadde vi det gøy! Det var nemlig slekstreff oppi “Dal’n”, med alle etterkommere fra Ragna og Svein Klingen. Kjempegøy å treffe slekt man ikke visste man hadde, og veldig gøy for Eir å kunne vandre rundt, og leke med 3-menningene sine 🙂

Helga etter var det som vanlig Mustangtreff, og denne gangen fikk Eir være hjemme med besteforeldrene. Så jeg og Trond fikk en skikkelig langhelg sammen, med sene frokoster, mye øl og bilkjøring (ikke samtidig selvfølgelig…). I år fikk jeg kjøre drag, og endte opp på en 4.plass totalt, noe som er mye bedre enn forventet 🙂

Og i slutten av juli dro jeg og Mona til Køben på jentetur. Fikk møtt mine danske venninner igjen, for første gang på 9 år(!), og sett omtrent hele byen på noen få dager! Slitsomt, men veldig gøy!

Første uka i august flyttet vi ut på Sætre og var endelig eiere av bare 1 hus igjen!

Så kommer vi til den andre triste hendelsen i 2014. Tante Anita som hadde vært syk av kreft en stund, sovnet stille inn på morgenen 10.august. Men som onkel sa, nå har hun det ikke vondt lenger, og det er faktisk en god trøst i slik sammenheng.

29.august var min siste dag på Tine Meierier, og fikk både kake, kort, blomster og gave fra gode kolleger!

September startet med den siste ulykken, da gamlepus ble påkjørt av en av Sætres råkjørere.. Pus døde momentant, heldigvis, og er veldig glad for at Eir, som så hele smellen, er så liten at hun ikke forsto det. I ettertid irriterer vi oss over at hun som kjørte den dagen, fortsatt kjører alt for fort forbi huset vårt..

Senere i September fikk vi høns til gards! 4 høner og en hane fikk seg et hjem utenfor huset vårt, og uti oktober begynte de å betale husleie også, i form av egg 🙂

I oktober fikk Trond seg jobb som prosjektkoordinator hos Kleven verft, og selv om han pendler helt ut til Gurskebotn, så trives han godt i sin nye jobb!

i midten av oktober fikk jeg meg et kort engasjement hos Berendsen Tekstil, som er et vaskeri, som vasker arbeidsklær og golvmatter. Meget trivelige kolleger der, men ikke helt mine type jobb kanskje. Er ikke så glad i klesvask hjemme heller 😉
Men helt greit for en periode!

I desember ble jeg på nytt ansatt hos Tine Meierier, denne gangen som vikar på laben. Her stortrives jeg! Endelig har jeg den jobben jeg ville ha da jeg utdannet meg 🙂
Vikariatet er til midten av januar 2016, og det er greit 🙂

Det var ganske raskt oppsummert! I alt har 2014 også vært et år jeg vil huske, både på godt og vondt 🙂

Godt nyttår alle!Episode 2 av: Dagens, ukas, månedens og kanskje til og med årets!

Barn og sånn Posted on Sat, December 13, 2014 20:12:10

Her blir det nok mange episoder framover ser jeg!

Blir bare et kort innlegg idag, for å dele dagens latter.

Våknet imorges i halv 8-tida, og hørte at det var en krise på gang på soverommet til Eir. Tusset meg over gangen, og tenkte at det var kanskje å plukke opp smokken fra golvet, så kanskje hun kunne sove en halvtime til.

Men neida..

Går inn på rommet hennes og der står Eir, splitter naken oppi senga, med bleien i handa, mens hun roper : BÆSJ!!
Min første tanke er: pokker… Men heldigvis, Eir har enda ikke forstått forskjellen på bæsj og tiss, så bæsj betyr gjerne bare bleie! Ingen vasking, og fikk startet dagen med en latter, og en meget fornøyd og naken jentunge 😀

Dagens lærdom er at gårsdagens pysj, skal aldri brukes igjen.. heretter blir det pysjer som er vanskeligere å åpne…Nytt kapittel!!

Siden sist Posted on Thu, November 20, 2014 20:25:54

Så er det offisielt! Jeg har fått meg jobb! Riktignok et vikariat, men det er et svangerskapavikariat, så har jobb i litt over 1 år ihvertfall!

Det er en laboratoriejobb, dvs midt i blinken for meg! Begynner kl 06 og 07.30 ca annenhver dag, helligdagsjobbingen blir fordelt mellom alle ansatte, og jobber 1 kveld hver 3. uker er det vel.

Så, hvor er denne arbeidsplassen sier du? Joda, nå skal jeg tilbake til meieriet 😀

Blir gøy å se gamle kolleger igjen, og spennende med nye arbeidsopgaver 🙂

Gleder meg!!Dagens, ukas, månedens og kanskje til og med årets!

Barn og sånn Posted on Mon, November 10, 2014 22:38:30

Når man er mor, og da spesielt småbarnsmor, dreier store deler av hverdagen seg om bæsj, snørr, hosting, av og til litt oppkast, og ikke minst mye å le av!

Forrige uke fikk jeg prøvd tålmodigheten min da Eir ble mildt sagt rasende inne på Clas Ohlson, fordi hun krasjet handlekorga inni samtlige reoler der inne. Det resulterte i en høylytt brølende unge som legger seg ned på magen midt inne i butikken, spreller med hender og føtter mens hun roper så høyt hun klarer… Hva gjør mor? Hva kan mor gjøre? Jeg endte opp med å le av det hele, mens jeg bar henne under armen ut av butikken, fortsatt “kicking and screaming”…

Men idag var virkelig en episode man husker godt og som man gjerne forteller barnet langt ut i voksen alder, spør gjerne en av mine brødre… 😉

Etter kveldsmaten var det på tide med et bad, siden gullungen hadde smurt inn håret med smør, brunsaus og en dæsj leverpostei. Med stor iver fulgte hun med mens jeg fyllte badebalja, og klatret oppi før (!) jeg hadde slått av vannet, tross for sin store aversjon mot dusjing..
Etter en liten stund med lykkelig lek i vannet, slapp så prinsessa en megapromp, noe som tydligvis var uventet og ikke minst veldig skummelt, siden det da bråkte mer enn vanlig og det kom MYE bobler opp av vannet. Reiste seg derfor med et rop, og strakte hender mot trygg havn for å slippe ut av boblebadet. Da jeg gikk mot henne for å plukke henne opp, ombestemte hun seg plutselig og satte seg ned igjen, denne gang på huk…
og vips, 3 sekunder senere var badevannet fylt med brune “pølser” og en og annen rosin…

Igjen, hva gjør mor? Jo, mor ler! Høyt!

Hører også med i historien at hun noen minutter senere, kunne fortelle meg at hun hadde “bæsj bade” 😉

PS: Bildet er 2 mnd gammelt, så er ikke fra dagens hendelse 😉Prøver igjen ;-)

Siden sist Posted on Mon, September 29, 2014 12:05:14

Ja nå er det 4 måneder siden mitt siste blogginnlegg.. Mye har skjedd, og noe har ikke skjedd. Så, kjapp oppdatering:

Juli:

Første helga dro jeg og Eir til Namsskogan og Smalvassdalen for å være med på slekstreff! Dette var utrolig morsomt, fikk møte folk jeg ikke kjenner, og mange jeg kjenner men aldri møter. Meget hyggelig, og ble i ettertid inspirert til å oppdatere slekstreet vårt, og mens jeg likegodt er igang, lage Eir sitt slektstre.

Den andre helga var vi som vanlig på Mustangtreff i Elverum. Jeg endte selvfølgelig opp med premie i år også, mens Trond nok en gang måtte dra hjem tomhendt 😉
Denne gangen var det premie for beste dame på ferdighetskjøring, noe som høres bra ut til jeg forteller at vi var bare 2 damer som stilte til start, haha! Lørdagen kjørte jeg drag, i sola, uten AC, med hjelm, langbukse og langerma. Kjørte forskjellig fra gang til gang, men med litt flaks, endte jeg på en 4.plass! Ikke bare blandt jentene, men totalt!! 😀 Hurra for meg!

I slutten av juli tok jeg og Mona turen til København på jentetur! Veldig gøy! Og veldig deilig med en husmorferie.. Vi fikk opplevd utrolig mye på kort tid, og fikk også møtt Lil og Betina igjen! Var jo bare 9 år siden sist… 😉

August:

I begynnelsen av august flyttet vi ut på Sætre, og 8.august var vi “kvitt” huset på Ose! Leiligheten er fortsatt ikke helt ferdig, men begynner å nærme seg. Til tross for at vi er slitne av oppussing, gleder vi oss til å begynne på hoveddelen, altså der vi skal bo selv etterhvert 🙂

Den 10.august ga min kjæreste tante Anita ga tapt for kreften. Hun hadde da fylt 60 år, og burde vært med oss i lange tider fremover. Slik ble det altså ikke. Men har forsonet meg med tanken på at hun nå er smertefri og har det godt, hvor enn hun er. Jeg og Eir reiste oppover uka etter for å delta på en fin og verdig minnestund. Det ble både latter og tårer den dagen. Kommer alltid til å huske tante for den sterke, modige og rettferdige damen som hun var!

Den 29.august var det min siste arbeidsdag på Tine Meierier i Ørsta. Hadde selvfølgelig seinvakt, men fordi jeg har/hadde noen av verdens fineste kolleger, fikk jeg kake, brus og kort, på et “hemmelig” sted, og etterpå fikk jeg både blomster, gave og fine ord i kantina på vegne av både bedriften og de ansatte. Masse klemmer denne dagen, og var litt vemodig å legge ifra seg adgangskortet på vei ut den kvelden.

September:

3.september ble gamlepusen vår offer for en av de mange som kjører alt for fort på denne vegen. Eir så hele greia, så er veldig glad for at hun er så liten at hun ikke forsto det. Mye tårer, noe sinne og fortvilelse.. Frøkenkatten var stille lenge etterpå, tok ca 3 uker før hun ble sitt gamle selv igjen.. 🙁

Ellers har september har bare flydd forbi, og har erfart at det er travelt å være arbeidsledig! Benytter litt tid til meg selv hver dag, før jeg begynner med litt oppussing, eller andre gjøremål, mens Eir er i barnehagen. Høres kanskje dumt ut at hun er i bhg mens jeg går hjemme, men hun trives veldig godt der, så vil ikke ta det ifra henne.
Leiligheten blir litt mer ferdig for hver dag, men innimellom tar vi “pause” og gjør noen koseprosjekter istedet. F.eks, så fikk vi for en uke siden høner på “gården”. 4 høner og en hane! Så nå venter vi spent på egg! 😀

Men så kommer vi til idag! Det er nemlig en spesiell dag!
Eir fyller 18 mnd! 😀 Tenk det, lille jenta mi er 1,5 år!!
Hun strekker seg utrolig for tiden og klærne i str 86 jeg kjøpte for under 1 mnd siden, er stort sett for korte..
Hun har tilpasset seg flytting kjempebra, noen våkenetter har det selvfølgelig blitt, men det har gått veldig bra.
Hun har også begynt å snakke litt, men man må være litt kreativ for å skjønne hva hun sier 😉 F.eks så er “totto”, både “tomt” og “smokk”, og “nine” kan være “kaninen” eller “rosiner”. Ellers vinker hun “datta” både til kvelds og farvel, og ofte får jeg beskjed om å “dættdæ” (sette deg) ved siden av henne. Hun vet at høner sier “ba-ba-ba”, og at sauen sier “bææææ”, og kua sier “bøøø”. Hun kommer løpende mot meg så jeg skal redde henne fra den “skumle” pappaen når de herjer på stua, og deler villig ut kos, klem og slengkyss til oss begge.
Hun har også lært seg å tisse på potte, så det er med stor entusiasme hun sitter på potta hver kveld, tisser så fort hun kan, og deretter prøver å stikke fingrene nedi potta for å plaske før mamma får stoppet henne.
Så er hun også blitt en liten jåledokke, og liker å pynte seg med hårbånd, spenner eller skjørt(!) på hodet.
Når hun er sliten på kveldene, leter hun etter fjernkontrollen og gir beskjed at hun vil sjå bæ på tv, dvs sauen Shaun, et program som er minst like underholdene for foreldrene!
Hun er rett og slett min lille solstråle, selv når hun gråter store krokodilletårer når hun ikke får “nine” før middag, eller fordi hun er ferdig å bade aaaalt for tidlig.
Så, får det vel være nok skryt for en dag 😉 Tror dere har skjønt poenget nå 😀Life is a box of chocolate!Next »